skip to Main Content

De 6 anti-verouderingsingrediënten die echt werken

De 6 Anti-verouderingsingrediënten Die Echt Werken

Dit zijn de allerbeste producten die elk een ingredient bevatten.

Een ouder wordende huid gebeurt vanwege de wetenschap, dus natuurlijk moet anti-aging als een praktijk ook op de wetenschap worden gebaseerd. Geen enkele slimme marketing methode zal een middeltje effectief maken voor het gladmaken van fijne lijntjes en rimpels of het verminderen van ouderdomsvlekken – de volledige waarde van een anti-verouderingsproduct ligt in de aard en kwaliteit van ingrediënten, de samenstelling van de formule en hoe het zich op uw huid gedraagt. Bovendien heeft de anti-verouderingsindustrie in de afgelopen jaren echt geen nieuwe of revolutionaire ingrediënten ontdekt. De enige dingen die zijn veranderd, zijn de promotie, verpakking en combinatie van bestaande ingrediënten in “nieuwe” producten.

Hoewel bruisende ingrediënten zoals peptiden of co-enzym Q10 het nieuws kunnen domineren vanwege hun nieuwheid en veelbelovende vroege studies, is de waarheid dat er onvoldoende overtuigend onderzoek is om aan te tonen dat deze trendy ingrediënten enige impact hebben wanneer ze lokaal worden toegepast, of anders is er geen consumentenproduct op de markt met de juiste chemische samenstelling om het beloofde effect te bereiken. Het is belangrijk om je meest sceptische zelf te zijn als het gaat om winkelen voor je anti-aging huidverzorgingsroutine en je te houden aan ingrediënten die zijn onderzocht en wetenschappelijk ondersteund. Om uw leven een beetje gemakkelijker te maken, hebben we het zware werk gedaan en de zes belangrijkste anti-verouderingsingrediënten gekozen die echt werken, plus de beste huidverzorgingsproducten die elk een ingredient bevatten.

1. Vitamine C

Vitamine C staat algemeen bekend om zijn verhelderende en beschermende eigenschappen – deze antioxidant kan zelfs tekenen van veroudering in de huid omkeren door de collageenproductie te bevorderen en vrije radicalen te bestrijden. Maar, voor zo goed als gedocumenteerd, is vitamine C notoir moeilijk te bereiden en te bottelen op een manier die niet meteen oxideert (en nutteloos wordt). Dit specifieke vitamine C-product is niet voor niets de favoriete bron van elke schoonheidseditor. Skinceuticals heeft een extreem felbegeerd patent op de precieze mix van vitamine C, vitamine E en ferulazuur bij een pH van 2,5 die de meest houdbare, effectieve versie van de vitamine C levert voor uw huid.

2. Niacinamide

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is een krachtig huidverzorgingsingrediënt en kan worden gebruikt om veel problemen aan te pakken, van acne tot psoriasis tot, ja, anti-veroudering. Net als vitamine C (hoewel een mix van beide niet overbodig is), kan niacinamide de huid een stralende, veerkrachtige uitstraling geven waar je altijd naar op zoek bent. Het kan ook fijne lijnen vullen, zelfs de huidtint, en poriën verfijnen. Zorg dat niacinamide zeer hoog op de ingrediëntenlijst staat, wat betekent dat het een goed percentage vormt van de formule van een product.

3. Retinoïde

Je hebt waarschijnlijk gehoord van dit vitamine A-afgeleide ingrediënt, misschien onder de merknamen Tretinoïne of Retin-A, en dat is omdat het misschien wel het meest onderzochte, bewezen anti-verouderingsingrediënt is dat er is. Het is een krachtige stimulans voor de aanmaak van huidcellen, die een jongere, gezonder ogende huid onthult. Retinoïde is zelfs zo krachtig dat het alleen in de Verenigde Staten op recept verkrijgbaar is. Curologie, een online service die u verbindt met dermatologen, is de gemakkelijkste manier om een ​​anti-aging recept te krijgen zonder dat u op afspraak hoeft te komen. Zodra u uw huidproblemen beschrijft, wordt u gekoppeld aan een huidverzorgingsprofessional die u een gepatenteerde formule stuurt die volledig is aangepast aan uw behoeften. Het beste deel: uw formule kan ingrediënten bevatten die alleen op recept verkrijgbaar zijn, zoals retinoïde.

4. Retinol

Voordat ze in een voorgeschreven retinoïde duiken, beginnen veel mensen met een retinolproduct om hun huid voor te bereiden op de overgang. Retinol is ook afkomstig van vitamine E, maar het is veel minder krachtig en ook veel minder potentieel irriterend. Een retinolproduct van RoC is een uitstekend startpunt voor deelname aan het vitamine E-spel. RoC was een van de eerste merken die een houdbaar retinolproduct maakte en deze crème bestaat al tientallen jaren.

5. AHA

Alpha Hydroxy Acids, of AHA’s, zijn klasse ingrediënten die de huid exfoliëren door dode cellen van levende cellen los te maken. Dit onthult niet alleen een frisse, jonge huid, het beschermt ook tegen verontreinigende stoffen die verstrikt raken onder oude huidcellen en huidveroudering verergeren. Pixi Glow Tonic bevat glycolzuur, een type AHA waarvan de moleculen bijzonder klein zijn waardoor ze dieper in je poriën kunnen doordringen dan melkzuur of amandelzuur. Natuurlijk kan het effect van het glycolzuur behoorlijk krachtig zijn, dus dit product bevat ook aloë vera en ginseng, waarvan bekend is dat het de huid kalmeert.

6. Zonnebrandcrème

Oké, dus zonnebrandcrème is niet echt een ingrediënt op zichzelf, maar het is een te belangrijk product om deze op de lijst weg te laten. Zonnebrandcrème blokkeert UVA- en UVB-stralen van de zon, waardoor de huid wordt beschermd tegen brandwonden, huidkanker en vroegtijdige veroudering door overmatige blootstelling aan de zon. De actieve ingrediënten die bijdragen aan het creëren van een stabiele en effectieve zonnebrandcrème zijn te veel om in hun geheel op te noemen, maar zinkoxide en avobenzone zijn twee leiders in veel respectieve zonnebrandcrèmes: respectievelijk fysisch en chemisch. Dergelijke zonnebrandcrèmes worden aanbevolen door dermatologen en zijn favoriet bij kopers. Het bevat namelijk zowel fysische als chemische ingrediënten om schade door de zon te verminderen. Bovendien bevat het ook andere anti-aging favorieten, niacinamide en hyaluronzuur.

Lees meer op real simple (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken