skip to Main Content

De Top 10 Fitness Trends voor 2020, volgens Fitness Pro’s

De Top 10 Fitness Trends Voor 2020, Volgens Fitness Pro’s

Hier is hoe we zullen zweten in het nieuwe jaar.

Halloween-snoep ligt in de koopjesbak en de verkoop van vakanties ligt aan de horizon, wat betekent dat het tijd is om aan 2020 te denken. Voor fitnessprofessionals betekent dit anticiperen op wat de beste trainingstrends volgend jaar zullen zijn. Om een ​​idee te krijgen van wat de toekomst te wachten staat, heeft het American College of Sports Medicine via een elektronische vragenlijst duizenden fitnessprofessionals ondervraagd over gezondheid en fitnesstrends. De resultaten werden deze week gepubliceerd in het Health and Fitness Journal van ACSM.

Aan de respondenten werd gevraagd om 39 mogelijke trends te rangschikken – waarvan 25 trends uit voorgaande jaren – van 1 (het minst waarschijnlijk een trend) tot 10 (het meest waarschijnlijk een trend). ACSM ontving 2.038 reacties van over de hele wereld, van ACSM-gecertificeerde professionals, abonnees van FIT (hun content-overzicht) en meer. Dit is het 13e jaar van de jaarlijkse enquête van ACSM, en elke keer komt het meer in het bijzonder op de nuances van de industrie. (Vorig jaar vroeg de enquête de deelnemers bijvoorbeeld naar ‘danstrainingen’. Dit jaar werd de vraag gesteld aan ‘op dans gebaseerde trainingen’ om de trainingen af ​​te schaffen waarbij dans niet de primaire vorm van oefening is.) Het punt is om elk etablissement, van sportscholen tot bedrijven tot zakelijke wellnessprogramma’s, inzicht te geven in wat er speelt in de industrie. Als je gepassioneerd bent over sporten, is dit waarschijnlijk ook interessante informatie voor jou.

Vooruit, de top 10 voorspelde fitness trends voor 2020, volgens de professionals.

1. Draagbare technologie

Draagbare technologie, zoals smartwatches, fitness-trackers, hartmonitors en meer, staat sinds 2016 elk jaar in de top drie van de ACSM-trends. De combinatie van fitness en technologie vertoont geen tekenen van ergens naartoe gaan, dus verwacht nog meer manieren om houd uw conditie bij en volg deze in 2019.

2. Groepstraining

ACSM definieert groepstraining als elke training met meer dan vijf deelnemers. Het stond voor het eerst in de top 20 van trends in 2017 en innovatie in de branche – zoals online groepsworkouts – houdt het hoog op de lijst.

3. HIIT (Intervaltraining met hoge intensiteit)

HIIT nam de eerste plaats in, in 2018 (en in 2014), maar ondanks de kleine daling, zien experts het nog steeds een grote rol spelen in de industrie dit komende jaar. Een HIIT-workout, volgens ACSM, omvat “korte uitbarstingen van zeer intensieve periodes van oefening gevolgd door een korte rustperiode.” Ze zijn meestal 30 minuten of minder, hoewel ze langer kunnen zijn. Maar het belangrijkste is om een ​​snelle en zeer efficiënte training te krijgen. Het beste gedeelte? U kunt een HIIT-workout direct vanuit uw woonkamer proberen.

4. Fitnessprogramma’s voor oudere volwassenen

Naarmate de bevolking ouder wordt, is het alleen maar verstandig dat fitnessaanbiedingen met ons meegaan. Deze programma’s “benadrukken en spelen in op de fitnessbehoeften van de Baby Boom en oudere generaties”, zegt de ACSM. Dat is verstandig, omdat sporten een geweldige manier is voor mensen om de botdichtheid en spiermassa te behouden naarmate ze ouder worden, plus de vele andere voordelen voor de gezondheid te benutten die gepaard gaan met actief zijn.

5. Lichaamsgewichttraining

Deze modaliteit gebruikt alleen uw lichaamsgewicht – denk aan push-ups en planken – om u te laten zweten. We zijn grote fans van workouts zonder apparatuur of doe-het-zelf-apparatuur omdat ze extreem handig zijn – geweldig voor elk moment, waar dan ook. En goed, ze werken. Je lichaam zelf is echt een geweldig hulpmiddel voor weerstandstraining.

6. In dienst nemen van gecertificeerde fitnessprofessionals

Naarmate de fitnessindustrie groeit, neemt het belang en de nadruk toe op het inhuren van gecertificeerde professionals. ACSM voorspelt dat de industrie volgend jaar, net als vorig jaar, prioriteit blijft geven aan het inhuren van professionals die zijn geaccrediteerd via “educatieve programma’s en certificeringsprogramma’s die volledig zijn geaccrediteerd voor gezondheids- en fitnessprofessionals.” Geen slangolie hier, alsjeblieft.

7. Yoga

De oude praktijk staat al vele jaren op de lijst. ACSM merkt op dat yoga in 2019 vele vormen heeft aangenomen, zoals ‘Power Yoga, Yogilates, yoga in warme omgevingen’ en meer. Nu we geitenyoga hebben gezien, wie weet welke andere vormen van yoga de toekomst in petto heeft?

8. Personal Training

ACSM definieert persoonlijke training als “conditietesten en doelen stellen met een trainer die één op één met een klant werkt”. Het is een van de top 10 trends sinds het onderzoek 13 jaar geleden voor het eerst begon, maar nu hebben we innovatieve iteraties zoals online persoonlijke training om het nog toegankelijker te maken.

9. Functionele fitnesstraining

Een van de meest praktische items op de lijst, functionele fitnesstraining is het gebruik van oefening “om de balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren om de activiteiten van het dagelijks leven te verbeteren.” Een squat is bijvoorbeeld een functionele oefening omdat het de bewegingen kan nabootsen die nodig zijn om voorover te buigen en iets van de vloer op te rapen. Volgens ACSM neemt deze trend gedeeltelijk toe, dankzij de toename van fitnessprogramma’s voor oudere volwassenen.

10. Sporten is geneeskunde

Exercise Is Medicine is het eigen wereldwijde gezondheidsinitiatief van ACSM dat zorgverleners aanmoedigt om hun patiënten te laten bewegen en lichamelijke activiteit te analyseren als onderdeel van regelmatige controles. Omdat de enquête naar voornamelijk ACSM-leden en -partners werd verstuurd, is dit een beetje een zelf-selecterende pool.

Eervolle vermeldingen

Een paar van onze favoriete trends hebben de top 10 niet gehaald, maar dat maakt ze niet minder de moeite waard om over te praten (en thuis te proberen). Op # 14 stijgen “Mobiliteit / Myofascial Devices” van # 15 in 2019 en # 20 het jaar ervoor. Schuimrollen is niet alleen voor professionele atleten; het is een populaire herstelmethode die veel sporters gebruiken om strakke spieren los te maken en het bewegingsbereik te vergroten. “Outdooractiviteiten” (# 17) is ook in opkomst voor volgend jaar. De trend spreekt voor zich; het omvat activiteiten zoals groepswandelingen, groepsfietstochten of wandeltochten. Of het nu trendy is of niet, er is altijd zoiets badass aan het beklimmen van een berg.

Lees meer op Self (bron, EN)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken