skip to Main Content

Ralph Lauren zegt dat hij ‘fashion haat’ en zichzelf nooit als designer zag

Ralph Lauren Zegt Dat Hij ‘fashion Haat’ En Zichzelf Nooit Als Designer Zag

‘Het ging meer om tijdloze dingen die ik leuk vond’, zegt de Amerikaanse ontwerper.

Ralph Lauren heeft een onwaarschijnlijke bekentenis afgelegd door te verklaren dat hij mode haat.

Sprekend over zijn aankomende HBO-documentaire, Very Ralph, die de erfenis van het 50-jarige gelijknamige merk van de Amerikaanse ontwerper in kaart brengt, legde hij uit dat zijn visie op mode meer over concepten dan over kleding gaat.

“Ik haat mode,” vertelde Lauren aan The Telegraph. “Ik heb mezelf nooit als modeontwerpster beschouwd. Het ging meer om tijdloze dingen die ik leuk vond – en waarden. ”

De documentaire onderzoekt het begin van Lauren in de industrie en belicht enkele van zijn meest beroemde creaties voor mensen zoals Hillary Clinton, Anna Wintour en Audrey Hepburn, die in een vroege scène te zien is.

“Ralph roept alle dingen op waar ik het meest om geef,” zegt de iconische filmster terwijl hij een zwarte smoking van Ralph Lauren draagt tijdens een evenement ter ere van Laurens carrière in 1992.

Op de vraag om uit te breiden over de dingen waar ze om geeft, somt Hepburn objecten en stemmingen op in tegenstelling tot modeartikelen, waaronder ‘moestuinen, open haarden en mistige ochtenden’.

Lauren kwam op de voorgrond van de Amerikaanse mode in de vroege jaren 1970, toen hij beroemd was om zijn preppy sportkleding en kleding. Nu bestaat zijn naamgenootmerk uit een van de grootste kledingimperia, met verschillende labels, waaronder Polo Ralph Lauren en Ralph Lauren Purple Label.

Het merk heeft ook een cult-beroemdheid verworven door met mensen zoals acteur Jessica Chastain en model Taylor Hill te hebben gewerkt aan verschillende campagnes.

De reputatie van Lauren is zodanig dat hij zelfs in Friends als zichzelf verscheen – het personage Rachel Green werkte gedurende verschillende seizoenen van de Amerikaanse sitcom bij Ralph Lauren.

Elders in het interview spreekt de 80-jarige modeontwerper, wiens vermogen wordt geschat op $ 6 miljard (£ 4,7 miljard), over afwijzing in zijn vroege carrière.

Na een stage bij Brooks Brothers solliciteerde Lauren voor een functie bij een grote winkel waarvan hij denkt dat het Saks 5th Avenue zou zijn geweest. Ondanks het aanbieden om gratis te werken om zichzelf te bewijzen, wees het bedrijf hem af.

“Ik weet niet wat er is gebeurd met die persoon die mij heeft geïnterviewd,” vertelde Lauren de publicatie van de afwijzing. “Maar ik ben er nog steeds”.

Lees meer op (bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken