skip to Main Content

Vitamine D in voedingssupplementen voor kinderen

Vitamine D In Voedingssupplementen Voor Kinderen

Een Britse enquête onder 67 vitamine D-bevattende voedingssupplementen voor kinderen concludeerde dat de doses in sommige producten hoger zouden kunnen zijn.

In een reactie op het onderzoek merkt dr. Carrie Ruxton van de Health & Food Supplements Information Service (HSIS) op: “Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op het dieet, niet ter vervanging van de voedingsstoffen uit voedingsmiddelen. In dat opzicht, en omdat er verschillende aanbevelingen zijn voor verschillende leeftijdsgroepen van kinderen, is het juist dat verschillende supplementen verschillende doses bieden. Met kleinere doses kunnen ouders hetzelfde product voor jongere en oudere kinderen gebruiken door de gegeven hoeveelheid te variëren.

“De voedingssupplementenindustrie neemt vitamine D zeer serieus en streeft ernaar snel te reageren op veranderende aanbevelingen. De Chief Medical Officer heeft lang aanbevolen dat kinderen van 6 maanden tot 5 jaar een supplement met vitamine A, C en D gebruiken. Recenter, in 2016, adviseerde Public Health England het aan kinderen van 1 tot 4 jaar en volwassenen zouden inderdaad een supplement moeten nemen dat vitamine D 10mcg (400iu) bevat, vooral in de winter en het voorjaar, wanneer vitamine D niet uit zonlicht kan worden gesynthetiseerd.

“Volgens de meest recente NDNS-gegevens ontvangen kinderen en adolescenten slechts een vijfde van de aanbevolen vitamine D-inname van 10 mcg uit alleen voedsel. Veel van de supplementen in dit onderzoek zouden eigenlijk de voedingskloof overbruggen die de inname van de aanbevolen hoeveelheid aanvult. 10mcg dagelijks.

“Iedereen die vitamines gebruikt, moet een product kiezen met de aanbevolen dosis die geschikt is voor zijn leeftijd en indicatie. Ouders en verzorgers van jonge kinderen moeten worden geadviseerd om een ​​apotheker te raadplegen voor een geschikt vitamineproduct voor hun kind. Wat deze enquête aantoont, is het belang van het niet alleen selecteren van een product uit het schap, maar het vragen aan de apotheker of een andere professionele zorgverlener. Het is ook belangrijk om de etiketten aandachtig te lezen en de aanbevolen dosis in te nemen voor de leeftijd van het kind. “

Lees meer op HSIS (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken